Dekbedovertrek

Wanneer u een nieuw dekbedovertrek van 200x200 of een dekbedovertrek 240x220 accessoires voor uw slaapkamer kiest, wat gaat er dan door uw hoofd? Kies je kleuren die passen bij een bepaald schema, zoals neutralen of een nautisch thema? Of misschien kijk je op Instagram en Pinterest voor de hipste kleurentrends. Sommigen van ons kiezen ervoor om kleur helemaal weg te laten en geven de voorkeur aan een hotel-luxe all-white look. 

 

Maar heb je je ooit afgevraagd welke impact de kleur van je dekbed van 200x200 kan hebben in je slaapkamer? Wij hebben inzichtelijk gemaakt waarom kleurenpsychologie belangrijk is als het gaat om het inrichten van uw huis. Lees verder voor een aantal top tips en advies over het gebruik van kleur om uw perfecte slaapkamer te creëren. 

 

Dekbedovertrek kleurenpsychologie

Kleurenpsychologie houdt zich bezig met de manier waarop we reageren op verschillende kleuren. Onze emoties en zelfs ons gedrag worden verondersteld te worden beïnvloed door kleuren. Veel kleurenpsychologie wordt ook verondersteld cultureel bepaald te zijn. Zo is wit in het Westen een teken van reinheid en zuiverheid, terwijl het in Oosterse culturen de kleur van rouw is. 

 

Er zijn aanwijzingen dat sommige kleuren onze hersenen op verschillende manieren beïnvloeden. Dit komt doordat sommige cellen in onze ogen informatie sturen naar een deel van de hersenen dat geen beelden vormt. In plaats daarvan is dit deel van de hersenen - de hypothalamus - verantwoordelijk voor een aantal hormonen die gedragingen als temperatuur, slaap en honger reguleren. Het is een relatief weinig onderzocht aspect van onze hersenen, en dat maakt het misschien zo intrigerend.

 

Waarom is kleurenpsychologie belangrijk in design?

Omdat bepaalde kleuren een bepaald effect kunnen hebben op hoe we ons voelen, is het belangrijk om rekening te houden met kleurenpsychologie bij het ontwerpen van een ruimte. Dieprode tinten worden bijvoorbeeld geassocieerd met passie en energie, terwijl koele blauwe tinten worden beschouwd als kalmerend en sereen. 

Dus welke kleur is het beste voor de slaapkamer? Uiteindelijk is een slaapkamer een plek van ontspanning en rust, dus dat moet u in gedachten houden voordat u energieke kleuren als rood, oranje en geel kiest. Sommige mensen geven echter de voorkeur aan deze gedurfdere kleuren, omdat ze dan gemotiveerd wakker worden en klaar zijn voor de dag. 

De beste kleuren om beter te slapen

Het lijdt geen twijfel dat bepaalde stoffen van een dekbedovertrek van 200x200 of een dekbedovertrek van 240x220 kunnen je helpen om comfortabeler te slapen. Zuiver katoen of linnen dekbedovertrek van 200x200  helpen uw slaaptemperatuur te stabiliseren door overtollig vocht af te voeren terwijl u slaapt. Maar hoe zit het met de kleur?

Blauw

Mensen die in een blauwe slaapkamer slapen, zouden meer slapen dan mensen die in een slaapkamer van een andere kleur slapen. Een studie toont aan dat er een significant verband is tussen een rustige stemming en de voorkeur voor blauw.

Groen

De kleur van de natuur en verjonging staat erom bekend angst te verminderen. Dat verklaart waarschijnlijk waarom deze kleur een goede nachtrust bevordert. 

De beste kleur voor een dekbedovertrek van 200x200 of een dekbedovertrek van 240x220 voor een energieke start van de dag. Klaar voor de dag wakker worden heeft niet alleen te maken met je mindset, maar ook met een goede nachtrust vooraf. Kies daarom dekbedovertrekkleuren die hun slaapverwekkende eigenschappen in evenwicht brengen met vrolijke, energieke associaties.

Geel

Een geel dekbedovertrek van 200x200 helpt je makkelijker in slaap te vallen. Het is ook een warme, positieve kleur die je de volgende ochtend uit bed laat springen om er vol energie tegenaan te gaan. Als een felgeel dekbedovertrek te veel van het goede is, kies dan voor een zachte crème of een beige met gele ondertonen. 

Oranje

Met dezelfde vrolijke associaties als geel is oranje een positieve en stimulerende tint die je de volgende ochtend helpt op gang te komen. Net als de warme gloed van zonsondergangen en zonsopgangen, is het niet moeilijk te begrijpen waarom oranje het goed doet in een slaapkamer.

 

De beste kleur van een dekbedovertrek van 200x200 of een dekbedovertrek van 240x220 om je liefdesleven op te fleuren. Zoals je zou verwachten, strekt de kleurenpsychologie van de slaapkamer zich uit tot onze gevoelens van verlangen. Investeren in een dekbedovertrek met de juiste kleur kan je dus helpen om wat meer passie in je leven te brengen.

Roze

Roze heeft aantoonbaar een kalmerend effect op onze zenuwen. Hoe langer we eraan worden blootgesteld, hoe rustiger we worden. Breng een roze dekbedovertrek van 200x200 aan in je slaapkamer en je helpt gevoelens van liefde, speelsheid en vriendelijkheid te bevorderen, allemaal ingrediënten voor meer plezierige romantische ontmoetingen.

Paars

Het gerucht gaat dat mensen met een paarse slaapkamer vaker intimiteit hebben gehad dan mensen met een andere kleur slaapkamer. 

Rating: 5 sterren
1 stem

Maak jouw eigen website met JouwWeb