Wekker

De beste wekker helpt je ontspannen op te staan. Het grote voordeel van een wekker is dat je altijd op het juiste tijdstip wakker wordt: handig als je ’s ochtends om negen uur stipt op je werk dient te zijn. 

Wekker kopen?

Om een goede wekker te kopen moet je op een paar punten letten.

  • Het gebruiksgemak. Hoe makkelijk is het om je wekker in te stellen? Het laatste wat je wilt is een hoop overbodig ingewikkeld gedoe en steeds de handleiding erbij moet pakken als jij ’s avonds laat voor de volgende ochtend de wekker zet. Met de herhalingsfunctie voorkom dat je telkens opnieuw de wekker zet.
  • Het volume. Een diepe slaper is moeilijker wakker te maken dan iemand die licht slaapt. Op tijd gewekt worden? Zorg voor een wekker met voldoende volume. Het best is het volume zelf kunnen instellen.
  • Beeldscherm. Eendigitale wekker en analoog heeft tot doel je wakker te maken (nogal wiedes). Ook is het belangrijk dat je kunt zien hoe laat het precies is. Het beeldscherm dient ten alle tijden goed leesbaar te zijn: niet alleen overdag, maar vooral ook ’s nachts. Zijn de cijfers goed af te lezen?

Soorten wekkers

Digitale wekker

Een digitale wekker is een wekker die volgens een elektronisch mechanisme werkt. Je kunt deze wekker tot op de seconde nauwkeurig instellen en aan de hand van een Led- of Lcd-scherm ook in het donker de tijd aflezen. Vaak kun je ook datum en temperatuur aflezen. Een digitale wekker is heel nauwkeurig, biedt vaak radio aan en is makkelijker te bedienen dan analoog.

Wekker radio

Gewone wekkerradio. Het meest gebruikelijke type is de wekker die muziek afspeelt of een zoemend geluid als je wakker wordt of juist in slaap valt. Het zoemgeluid is indringend en garandeert dat je wakker wordt.

Wekkerradio DAB+

Een DAB+ wekker werkt met een slimme techniek om geruisloos naar veel zenders te luisteen. DAB+ is een bepaalde techniek voor het digitaal verzenden van radiosignalen. Je beluistert zenders zonder ruis of storing. Het aanbod zenders is ook veel groter dan bij de “normale” wekkerradio. Switchen tussen zenders is heel eenvoudig. Kies een zender die het best bij jou past.

Rating: 5 sterren
1 stem