Topper

Een topper helpt met extra ligcomfort en zachtheid.  Een matras topper is een laag die over uw matras gaat voor extra comfort. Ze kunnen worden gemaakt met een verscheidenheid aan vullingen, zoals traagschuim, gel, holle vezels en microvezels, veren en latex. 

Topper voordelen

Het beste ding over matras toppers is dat ze verbeteren het bed dat je al hebt. Hier zijn de top matras topper voordelen:

  • Beschermt.  Een matras topper die vochtbestendig, antibacterieel en hypoallergeen is, beschermt uw matras en vermindert allergie- en astmasymptomen die vaak worden veroorzaakt door het inademen van schimmel en andere schadelijke micro-organismen in bed.
  • Verkoelt.  Matras toppers zijn gemaakt van ademende wol dat vocht wegvoert van het lichaam en is bedekt met een verkoelende gel die ervoor zorgt dat u het niet zo warm krijgt.
  • Comfort. Een van de belangrijkste voordelen van een matras topper is dat het een bed dat te stevig is kan veranderen in pluche, troostende gelukzaligheid. U kunt het gevoel hebben dat u op een gloednieuw bed slaapt zonder duizenden euro's uit te hoeven geven.

Kooptips matras topper

  • Kies het juiste materiaal. Koudschuim is materiaal van hoge kwaliteit, maar misschien ligt traagschuim je beter dan koudschuim. Koudschuim is optimaal voor ventilatie, traagschuim (memory foam) werkt weer niet iets beter tegen rugklachten. Uiteindelijk is het ook gewoon een kwestie van smaak.
  • Het goede formaat. Net zoals bij matrassen geldt dat toppers in verschillende maten beschikbaar zijn. Zorg er altijd voor dat het formaat van de topper precies aansluit bij het formaat van je matras. Ook dien je van tevoren uit te zoeken of jouw ideale topper te gebruiken is op het matras dat je hebt.
  • Prijs-kwaliteit verhouding. Goedkoop is duurkoop, zeggen ze weleens. Dat heeft er alles mee te maken dat een product dat goedkoop is snel kapotgaat of niet meer aan de kwaliteitseisen zal voldoen. Met andere woorden: je zult het snel moeten vervangen. Een kwalitatief hoogwaardig product gaat veel langer mee.

Topper: zin of onzin?

Overweeg je om een topdekmatras aan te schaffen en vraag je je af of een topper het geld wel waard is? Het antwoord op deze vraag hangt voornamelijk af van de reden waarom je een topper nodig hebt. De allerbeste matrastoppers maken een groot verschil als het gaat om het slaapcomfort van je huidige bed. Maar zoals bij veel producten, is er een groot verschil in kwaliteit tussen matras toppers.

Een topper is een van de populairste matrasaccessoires en kan je slaapcomfort op verschillende manieren verbeteren. Zo kan een topmatras een afkoelende functie hebben, biedt het extra ondersteuning aan je huidige matras en kan het voor extra stabiliteit zorgen en bepaalde drukpunten verlichten.
Is je huidige matras te hard? Dan kan een topper ook helpen!

Topper soorten

Er zijn over het algemeen drie soorten matras toppers: traagschuim, dons/dons alternatief, en hybride. Hier volgen de voordelen van elk en hoe u kunt kiezen welke voor u de juiste is.

Traagschuim topper

Traagschuim toppers zullen aan de stevigere kant zijn, maar ze hebben de neiging om je lichaam een beetje in het materiaal te laten zakken, en geven een ondersteunend, wiegachtig gevoel. Deze zijn over het algemeen het beste voor rug- en buikslapers, omdat ze niet volledig samendrukken als u erop ligt. Traagschuim kan ook helpen om beweging in het bed te voorkomen, wat geweldig is voor lichte slapers, of mensen met partners die de neiging hebben om veel te bewegen. Het nadeel van traagschuim is dat het een beetje warm kan zijn, en dat het soms een chemische geur verspreidt - hoewel die vrij snel zou moeten verdwijnen.

Koudschuim topper

Een koudschuim topper biedt meer veerkracht dan een traagschuim topper. Zoek je meer stevigheid in je huidige matras? Dan is een koudschuim matras topper een goede keuze.

Rating: 5 sterren
1 stem