Staafmixer

Met een staafmixer pureer je ingrediënten in een handomdraai tot een verse soep of smoothie.

 

Waar op te letten bij een aankoop?

Sta je op het punt om een staafmixer te kopen? Let dan zeker op de volgende factoren bij het kiezen van een staafmixer.

 

Geluid

Bedenk wanneer je de mixer wilt gebruiken. Als dit vroeg in de ochtend is, zullen je huisgenoten niet gelukkig zijn met een luid model. 

 

Functionaliteiten: pureren, hakken, mixen

De vorm van de bladen aan het uiteinde van de mengstaaf kan een merkbaar effect hebben op de prestaties. De meeste dompelmixermessen hebben rechte randen, net als de messen van traditionele blenders. Hierdoor zijn ze bijzonder geschikt voor het fijnmalen van ijs, fruit en hele groenten tot een gladde consistentie.

Bijgeleverde accessoires

Er zijn maar weinig staafmixers die niet minstens één verwisselbaar hulpstuk hebben, en dat zijn meestal de simplistische modellen met 2 snelheden aan de meer betaalbare kant van het prijsspectrum. Hoewel ze prima werken voor de meeste doeleinden, is de mogelijkheid om blendingkoppen te verwisselen voor andere mechanismen wat deze staafmixers zo populair heeft gemaakt in moderne keukens.

 

Vermogen

Een van de specificaties die we onder onze productbesprekingen vermeldden was watt, een gebruikelijke meting van vermogen. In apparaten verwijst watt (W) naar het vermogen dat de motor uit de elektrische bron kan halen. Hoewel de relatie niet exact is, wordt algemeen aangenomen dat meer watt gelijk staat aan een krachtigere mengmotor, en dat daardoor een fijner gemengd product mogelijk wordt.

Zie je door de bomen het bos niet meer? Geen probleem. Op deze pagina hebben wij alvast de beste staafmixers voor je verzameld. Dat maakt de keuze een stuk makkelijker!

 

Veelgestelde vragen

Hoeveel watt staafmixer voor soep?

Soep pureren en mixen is één van de hoofdfuncties van een staafmixer. Iedere staafmixer is hier dus geschikt voor.

Door het lage vermogen van 750 watt kies je best voor eenvoudige gerechten zoals het opkloppen van eiwit of het mixen van verse soep of babyvoeding.

 

Kan een staafmixer in hete soep?

Hete vloeistoffen Het is best verleidelijk om je soep in de blender te doen wanneer het recept je instrueert dat de soep gepureerd moet worden, maar jij geen staafmixer hebt. Een verstandig idee is dit alleen niet. 

Wat is het verschil tussen een staafmixer en een blender?

Met een staafmixer kun je een soep pureren, met een handmixer niet. Ook is een staafmixer ideaal voor sauzen, zoals mayonaise en hollandaise. Een blender is ideaal voor mixen en pureren, bijvoorbeeld van soepen, smoothies en mousse. Het ligt vooral aan de soort en hoeveelheid messen van de blender hoe krachtig deze is.

 

Rating: 5 sterren
1 stem

Maak jouw eigen website met JouwWeb